(098)
112-13-38
(044) 390-35-60
Дієтолог FoodEx, Наталія Федоренко, улюбленіші ласощі мільйонів. Який шоколад корисніший? Як вибрати натуральний шоколад? Скільки можна з'їсти без шкоди для здоров'я і з чим його поєднувати?
Ні для кого не секрет, що найкориснішим шоколадом є гіркий шоколад. Він відрізняється характерним насиченим смаком і густим ароматом. Головне правило шоколаду: мінімум цукру і максимум тертого какао. Уважно читайте склад продукту. Натуральний шоколад обов'язково містить какао-масло, в ньому не повинно бути навіть натяку на будь-який інший кондитерський жир, масла і какао порошок (готується з макухи, що залишається після віджимання з какао бобів масла).
Скибочку натурального шоколаду тане в роті за лічені секунди, залишаючи терпкий приємний смак, а не прилипає до зубів і піднебіння. Саме в какао-маслі полягає секрет танення. Температура плавлення шоколаду дорівнює 32 С.
Обирайте шоколад без наповнювачів або з мигдальним горіхом (він знижує глікемічний індекс ласоща). Справжній шоколад має рівну, відполіровану поверхню, без матовості і шорсткостей. За консистенцією шоколад повинен бути твердим і досить крихким. При розламуванні натурального шоколаду чутно характерний дзвінкий звук.
Зрозумілим показником якості шоколаду є ціна. Звертайте увагу також на термін зберігання, який у справжнього шоколаду становить 3-10 міс.
Шоколад краще вживати окремо, запиваючи невеликою кількістю води кімнатної температури. Якщо ви віддаєте перевагу шоколаду до кави, краще заварити натуральну каву без вершків і молока. При додаванні до шоколаду хоч краплі молока, всі антиоксидантні властивості втрачаються. Напій не повинен бути гарячим!
Краще ласувати шоколадом не частіше 2-3 разів на тиждень скибочками вагою до 15г. Обирайте для цього ранковий час. Якщо з'їсти шоколад ввечері, він заблокує гормон, завдяки якому відбувається зниження ваги під час сну.
02.12.2016
Харчова безпека - як уникнути отруєнь літом?
Асоціація дієтологів України рекомендує FoodEx
Wellness Water до літніх раціонів FoodEx