(098)
112-13-38
(073) 112-13-38
З кожним роком все більше фахівців в області харчування схиляються до того, що супи не є обов'язковою стравою (всупереч настановам мам і бабусь). Пропонуємо вашій увазі думку лікаря-дієтолога FoodEx, Наталії Федоренко.
Через свою рідку консистенцію суп не встигає розщеплюватися ферментами в ротовій порожнині, що ускладнює роботу шлунково-кишкового тракту. Крім цього, рідина під час прийому їжі розбавляє шлунковий сік, що значно погіршує травлення. Багато чого, звичайно, залежить від складу супу і від стану здоров'я людини.
У наш час при вирощуванні тварин і птахів на забій, використовують різні хімічні добавки, екстракти, гормональні та антибактеріальні препарати. Накопичуючись в м'ясі, при варінні вони переходять в готову страву ... Бульйони дуже швидко всмоктуються кишечником, після чого на печінку покладається велике навантаження по фільтрації великої кількості токсичних хімічних сполук, які містились у м'ясі.
Шкода бульйону обумовлена також підвищеною жирністю. Збільшується холестерин в крові, додаються зайві кілограми і підвищується ризик пухлин. Навряд чи можна рекомендувати таке блюдо для схуднення та оздоровлення ...
Велика кількість пюреподібної їжі в раціоні негативно позначається на травній системі (може розвинутися «синдром ледачого кишечника») і обміні речовин. Періодично можна побалувати себе супом-пюре, але краще робити це не частіше двох-трьох разів на тиждень.
25.11.2016
Магазин здорового харчування в Києві
Дієта щастя: всього 4 компоненти, щоб стати щасливою людиною
Як навчити свій організм не переїдати