close
close
mainimg

Альпійські канікули - презентація Австрійського Меню

Назвіть три страви родом з Австрії :) Яблучний штрудель, кава по-віденськи, шніцель ... Все?

Якщо говорити “відверто”, ", ми теж мало знали про кулінарні традиції цієї країни. Але навесні засновник FoodEx, Світлана Котенко, відвідала Австрію: Відень, Долину Вахау, Зальцбург, навіть піднялася на вершину Дахштайн. А повернулася звідти - з австрійськими ковбасками, цукерками "Моцарт" і блискучою ідеєю сезонного Меню Австрійської кухні.

У Відні Світлана познайомилася з місцевим ресторатором Michael Köberl.  Зараз він відкриває кулінарну школу і ресторан Spoon. До цього багато років працював в США разом з відомим австрійським шеф-кухарем Вольфганг Паком, офіційним кухарем Губернаторського Балу церемонії Оскар (між іншим).

Майк розповів, що більшість національних страв Австрії народилися на кухнях пастухів і фермерів. За сотні років вони в своєму кращому вигляді дійшли до столів імператорів. Але фамільні кулінарні книги досі у великій пошані!

Продукти з альпійських лугів і локальних виробників складають основу австрійської кухні. Тільки добірне м'ясо, свіжі овочі, молоко і вершкове масло...

Таак, Австрія дасть фору багатьом країнам за частиною випічки, десертів, страв з борошна та картоплі з м'ясом, які складно назвати дієтичними. Це стало справжнім Челленджем для кухарів FoodEx. Але підключивши лікаря-дієтолога, ми змогли адаптувати традиційні страви під формат "healthy food", зберігши при цьому їх ідентичність.

Раді представити - сезон Австрійської кухні FoodEx
У вашому раціоні з 1 серпня!


Сніданок:


Австрійці дуже пунктуальні і зібрані люди. Перш ніж вирушити в офіс на велосипеді, місцевий топ-менеджер з'їдає кайзершмаррн (солодкий омлет з яблуками), шматочок найтоншого штруделя з кавою або тірольський пиріг.


Ми використовуємо цільнозернове борошно, клітковину і замінюємо весь цукор медом, щоб зробити страви корисними. А яблука та сливи нам привозять перевірені українські фермери.

Обід:


У дорогому ресторані на центральній вулиці Відня і в маленькому трактирі на схилах Альп до обіду вам обов'язково запропонують кенігсберзькі клопси, тафельшпіц з яблуком і гострим хроном або гарячий гуляш.

Ми готуємо легкий вершковий соус для м'ясних тефтелек з курки, а до м'яса подаємо салат з стиглих томатів з м'ятним соусом. Все це без обсмажування і панірування - “по ЗСЖ”.

Вечеря:


Жителі Австрії знамениті своєю гостинністю. Увечері за великим столом під чарочку шнапсу гостей пригощають золотистим шніцелем, соковитими ковбасками і м'ясним рулетом з мускатним горіхом, тушкованим в вині.

Ми дізналися рецепт вегетаріанського шніцеля з капусти і запекли його в пароконвектоматі, вигадали три види ковбасок з натурального м'яса індички зі спеціями і власний варіант віденського салату зі свіжими овочами.

Залишилося спробувати :)


Замовте раціон FoodEx - харчуйтеся правильно і насолоджуйтеся альпійськими канікулами до кінця літа!

ОФОРМИТИ ПРЕДЗАМОВЛЕННЯ




26.07.2018

Поділитись з друзями:

Кошик
Слідкуйте за своїм водним балансом!
Рекомендуємо додати мінеральну воду до раціону FoodEx і ми доставимо її разом із замовленням.
ВСЬОГО: 0