close
close
mainimg

Дієтичні рецепти млинців до Масляної від FoodEx

Тим, хто сидить на нудних дієтах, гречці та кефірі складно таке уявити - у світі існують млинці, які відповідають принципам правильного харчування і, на щастя, від них не повніють! В очікуванні Масляної ми із задоволенням ділимось секретами та рецептами дієтичних млинців від шеф-кухаря FoodEx.

Як готувати дієтичні млинці:

- млинці - вуглеводна страва, значить, ласувати ними краще у першій частині дня;
- використовуйте цільно-зернове або вівсяне борошно, а для млинців з солоною начинкою - гречане і житнє борошно;
- можете відбирати тільки білки яєць для приготування тіста (гарненько збийте їх);
- не використовуйте жирне незбиране молоко та дріжджі;
- випікати млинці можна без олії на пательнях з антипригарним покриттям;
- до млинців краще подавати соус з ягід, натуральний мед, йогурт. Забудьте про жирну сметану, бабусине варення і згущене молоко. 

cooking

Рецепт "Овочеві панкейки":

Нам знадобиться:
заморожені овочі (цвітна капуста, брокколі, шпинат, гарбуз або морква);
сіль, перець і приправи за смаком (куркума, паприка, чилі);
яйця (1-2 шт);
цільнозернове борошно

- овочі або овочевий мікс відварити на пару до готовності;
- подрібнити овочі в блендері і дати охолонути;
- збити яйця з сіллю та приправами;
- поєднати яйця з овочевою сумішшю;
- додати борошно (до стану "густої сметани");
- випікати на сковорідці без додавання олії під кришкою з обох сторін;
- на 5-10 хвилин поставити в духовку.

Подавати пакейкі можна з соусом з йгурту (з кропом, петрушкою, базиліком, тархуном).

Рецепт "Бананові панкейки" без борошна і цукру

Нам знадобиться:
1 стиглий банан;
1 куряче яйце;
сік лимону та насіння маку.

- перетерти банан у блендері;
- змішати з яйцем;
- додати лимонний сік та насіння маку;
- випікати на сухій пательні без додавання олії.

Рецепт "Крепи з яблуками і апельсинами з корицею"

Нам знадобиться:
1.5-2 склянки мінеральної води;
1 ст.л. оливкової олії;
150 г - 50% білого + 50% цільнозернового борошна;
1 яйце; 
1 апельсин + 1 велике яблуко;
1 ст.л. меду кориця або гвоздика
 

- збити яйце і додати воду;
- ввести у суміш оливкову олію і просіяне борошно;
- випікати на сухій пательні з обох сторін;
- для начинки: припустити яблучні слайси (очистити від шкірки) і апельсинові дольки (без перетинок), додати спеції, мед;
- подавати готові крепи з начинкою (конвертиком).

Бажаємо вам смачної і легкої Масляної!




17.02.2017

Поділитись з друзями:

Кошик
Слідкуйте за своїм водним балансом!
Рекомендуємо додати мінеральну воду до раціону FoodEx і ми доставимо її разом із замовленням.
ВСЬОГО: 0