close
close
mainimg

Коротко про користь та поєднання ківі

Ківі - екзотичний фрукт, який зустрічається на прилавках практично цілий рік. Завдяки своєму унікальному складу ківі служить чудовою альтернативою синтетичним вітамінам.

Вдалий компонент для овочевих салатів. Поєднується з м'ясом птиці, молодим сиром і морепродуктами. З ківі можна готувати соуси і маринади.

Здавалося б, цей тропічний плід стане відмінною добавкою до сирного мусу, запіканки або йогурту .... Але, як показала наша практика, ківі дає гіркоту в поєднанні з молочно-кислими продуктами (((Виявляється, в ківі міститься особливий ензим, під дією якого молочний білок розщеплюється і може дати гіркий смак. Шкоди від цього ніякого, але блюдо, виявиться "на любителя".

Так що, краще приготуйте зелений смузі з ківі, листя шпинату, яблука, м'яти або селери ;)


Ківі можна вважати лікарської ягодою. Речовини, які в ній містяться, благотворно впливають на серце, активізують клітинний обмін. Користь ківі відчутна  при регулярному вживанні.

- - в ківі у великій кількості міститься вітамін С – близько 92 мг на 100 г ягоди. Це більше ніж в цитрусових і смородині.

- до складу ківі входить актінідін, який розщеплює білки, покращує процес переробки їжі.

- ківі має антиоксидантну дію, підвищує фізичну працездатність, має антимутагенну і протипухлинну дію.

- за допомогою ківі можна попередити появу каменів у нирках, поліпшити роботу шлунка і репродуктивної системи, зміцнити м'язи статевих органів.

- вживання ківі сприятливо позначається на імунній системі. Посилюються захисні і відновні функції.

І саме чудове - в ягоді  всього 50 ккал   на 100 г продукту, що робить ківі незамінним продуктом для всіх, хто дотримується правильного харчування

 




16.03.2017

Поділитись з друзями:

Кошик
Слідкуйте за своїм водним балансом!
Рекомендуємо додати мінеральну воду до раціону FoodEx і ми доставимо її разом із замовленням.
ВСЬОГО: 0