Коли градус за вікном б'є всі рекорди, зростає ризик підхопити кишкову інфекцію. Спека, вологість і недотримання простих правил харчової безпеки - найбільш часті причини неприємностей. Дотримуйтесь наших порад, щоб уберегти себе і близькихх.
Зберігайте окремо м'ясо і овочі: використовуйте різні обробні дошки для нарізки. Розкладіть м'ясо і овочі в різні лоточки, якщо збираєтеся на пікнік.
Повністю розморожуйте м'ясо перед приготуванням: в іншому випадку, м'ясо може залишитися сирим усередині. Розморожувати і маринувати м'ясо потрібно в холодильнику.
Не купуйте м'ясо і молочні продукти на стихійних ринках: навіть у перевірених продавців! Найчастіше, холодильне обладнання на ринках відсутня. Віддавайте перевагу продуктам в заводській вакуумній упаковці або упаковці, заповненої інертними газами.
Не залишайте приготовлену їжу без холодильника більше, ніж на 2 години: залишати без холодильника не рекомендується м'ясні та молочні страви, а також соуси. Уникайте страв з м'яса, риби і яєць, що не пройшли термічну обробку (суші, копчена риба, бастурма і в'ялене м'ясо, гоголь-моголь).
Кондитерські вироби: краще зовсім уникати вживання тортів і кремових десертів влітку. Втім, це не залежить від сезону ;)
Мийте фрукти і ягоди перед вживанням: просте правило, яке найчастіше порушується. Не варто пробувати фрукти на ринках. Такі ягоди, як малину, чорницю або ожину, можна попередньо замочити. Кавун, диню і овочі можна мити жорсткою частиною мочалки. Не купуйте пошкоджені або зіпсовані фрукти та овочі. Уникайте лотків вздовж пожвавлених міських доріг.
Готові салати: не варто купувати готові салати в супермаркеті і в стихійних місцях торгівлі. Буде краще, якщо упаковка салату передбачає окремий соусник для заправки.
Термо-сумка: корисна і практична річ. FoodEx доставляє доставляє здорову їжу в термо-сумках с хладогенами. При цьому, ми рекомендуємо перекладати їжу в холодильник при отриманні. Термо-сумка призначена для транспортування продуктів, а не тривалого зберігання.
Уникайте фастфудів і вуличної їжі: як мінімум, переконайтеся в тому, що торгова точка обладнана холодильниками і проточною водою, а персонал працює в одноразових рукавичках.
Мийте руки перед їжею: : навіть якщо на руках немає видимих забруднень і ви буквально "тільки з дому". У закладах стежте за чистотою приборів.
Бережіть себе і довіряйте експертам!
03.08.2017