close
close
mainimg

Суп - користь чи шкода?

З кожним роком все більше фахівців в області харчування схиляються до того, що супи не є обов'язковою стравою (всупереч настановам мам і бабусь). Пропонуємо вашій увазі думку лікаря-дієтолога FoodEx, Наталії Федоренко.


Суп кожен день - це корисно?


Через свою рідку консистенцію суп не встигає розщеплюватися ферментами в ротовій порожнині, що ускладнює роботу шлунково-кишкового тракту. Крім цього, рідина під час прийому їжі розбавляє шлунковий сік, що значно погіршує травлення. Багато чого, звичайно, залежить від складу супу і від стану здоров'я людини.

Під особливою увагою - бульйон!


У наш час при вирощуванні тварин і птахів на забій, використовують різні хімічні добавки, екстракти, гормональні та антибактеріальні препарати. Накопичуючись в м'ясі, при варінні вони переходять в готову страву ... Бульйони дуже швидко всмоктуються кишечником, після чого на печінку покладається велике навантаження по фільтрації великої кількості токсичних хімічних сполук, які містились у м'ясі.

Теплова обробка скорочує кількість поживних речовин до 70%!


Шкода бульйону обумовлена також підвищеною жирністю. Збільшується холестерин в крові, додаються зайві кілограми і підвищується ризик пухлин. Навряд чи можна рекомендувати таке блюдо для схуднення та оздоровлення ...

Не захоплюйтеся супами-пюре!


Велика кількість пюреподібної їжі в раціоні негативно позначається на травній системі (може розвинутися «синдром ледачого кишечника») і обміні речовин. Періодично можна побалувати себе супом-пюре, але краще робити це не частіше двох-трьох разів на тиждень.

Я рекомендую дотримуватися кількох основних правил:

 

  • не готуйте супи на м'ясному бульйоні
  • віддавайте перевагу овочевим супам
  • скоротіть час приготування, щоб зберегти якомога більше корисних речовин.




25.11.2016

Поділитись з друзями:

Кошик
Слідкуйте за своїм водним балансом!
Рекомендуємо додати мінеральну воду до раціону FoodEx і ми доставимо її разом із замовленням.
ВСЬОГО: 0