(098) 112-13-38
(044) 390-35-60
Назвіть три страви родом з Австрії :) Яблучний штрудель, кава по-віденськи, шніцель ... Все?
Якщо говорити “відверто”, ", ми теж мало знали про кулінарні традиції цієї країни. Але навесні засновник FoodEx, Світлана Котенко, відвідала Австрію: Відень, Долину Вахау, Зальцбург, навіть піднялася на вершину Дахштайн. А повернулася звідти - з австрійськими ковбасками, цукерками "Моцарт" і блискучою ідеєю сезонного Меню Австрійської кухні.
У Відні Світлана познайомилася з місцевим ресторатором Michael Köberl. Зараз він відкриває кулінарну школу і ресторан Spoon. До цього багато років працював в США разом з відомим австрійським шеф-кухарем Вольфганг Паком, офіційним кухарем Губернаторського Балу церемонії Оскар (між іншим).
Майк розповів, що більшість національних страв Австрії народилися на кухнях пастухів і фермерів. За сотні років вони в своєму кращому вигляді дійшли до столів імператорів. Але фамільні кулінарні книги досі у великій пошані!
Продукти з альпійських лугів і локальних виробників складають основу австрійської кухні. Тільки добірне м'ясо, свіжі овочі, молоко і вершкове масло...
Таак, Австрія дасть фору багатьом країнам за частиною випічки, десертів, страв з борошна та картоплі з м'ясом, які складно назвати дієтичними. Це стало справжнім Челленджем для кухарів FoodEx. Але підключивши лікаря-дієтолога, ми змогли адаптувати традиційні страви під формат "healthy food", зберігши при цьому їх ідентичність.
Австрійці дуже пунктуальні і зібрані люди. Перш ніж вирушити в офіс на велосипеді, місцевий топ-менеджер з'їдає кайзершмаррн (солодкий омлет з яблуками), шматочок найтоншого штруделя з кавою або тірольський пиріг.
Ми використовуємо цільнозернове борошно, клітковину і замінюємо весь цукор медом, щоб зробити страви корисними. А яблука та сливи нам привозять перевірені українські фермери.
У дорогому ресторані на центральній вулиці Відня і в маленькому трактирі на схилах Альп до обіду вам обов'язково запропонують кенігсберзькі клопси, тафельшпіц з яблуком і гострим хроном або гарячий гуляш.
Ми готуємо легкий вершковий соус для м'ясних тефтелек з курки, а до м'яса подаємо салат з стиглих томатів з м'ятним соусом. Все це без обсмажування і панірування - “по ЗСЖ”.
Жителі Австрії знамениті своєю гостинністю. Увечері за великим столом під чарочку шнапсу гостей пригощають золотистим шніцелем, соковитими ковбасками і м'ясним рулетом з мускатним горіхом, тушкованим в вині.
Ми дізналися рецепт вегетаріанського шніцеля з капусти і запекли його в пароконвектоматі, вигадали три види ковбасок з натурального м'яса індички зі спеціями і власний варіант віденського салату зі свіжими овочами.
Замовте раціон FoodEx - харчуйтеся правильно і насолоджуйтеся альпійськими канікулами до кінця літа!
26.07.2018
6 складових щасливого способу життя
Коли я визначила мету, прийшли бажані результати: інтерв`ю з Мариною Лук`яновою
Кращий сервіс доставки здорового харчування