(098) 112-13-38
(044) 390-35-60

ua
sandwich sandwich
close
Контакты:

info@foodexhub.com.ua

(098) 112-13-38

(044) 390-35-60

Написати нам:
viber-logo telegram-logo
cart 0
close
close
Різдвяна кутя з полби - рецепт від FoodEx

Різдвяна кутя з полби - рецепт від FoodEx

Традиційно кутя готується з пшениці з додаванням меду, маку та горіхів.  Кожна складова має певний символізм: зерно - джерело життя, оновлення, вічність; мед - здоров`я, чистота, щасливе і заможне життя; горішки - міць та розум. У нашому рецепті куті з полби є всі головні складові + дещо цікаве для смаку і користі.

Чому ми готуємо полбу?  Полба або спельта - різновид пшениці, що містить зернову оболонку. Вона зберігає фітонутрієнти, багаті на вітаміни групи В, клітковину, антиоксиданти. Страви з полби знижують рівень холестерину, нормалізують рівень цукру, стабілізують кров`яний тиск, підтримують нервову систему та здоров`я опорно-рухового апарату.  

polba


Для різдвяної куті нам знадобиться:

-полба (спельта) 1 стакан;
-вода 3 стакани;
-ядра волоських горіхів 0.5 стакану;
-чорнослив 7 шт;
-ягоди годжі;
-перетертий мак;
-кокосова стружка та цедра лимону;
-мед натуральний за смаком;
-дрібка солі.

Перебираємо зерна полби, гарненько промиваємо під проточною водою і замочуємо на 1 годину. Зливаємо воду, додаємо сіль, окріп у пропорції 1:3  і варимо до готовності. Це може зайняти до 2 годин. Слідкуйте, щоб зерна залишалися цілими, але стали м`якими. 

Горіхи замочуємо на 2 години, просушуємо, подрібнюємо у блендері. Змішуємо перетертий мак, розрізаний чорнослив, горіхи. Ягоди годжі промиваємо окоропом та залишаємо охолонути.

Навіщо замочувати горіхи? Справа у тому, що вони містять фітинову кислоту, яка перешкоджає засвоєнню мінералів (цинку, магнію, залізу). Замочування деактивує фітіновой кислоту і інгібітори травних ферментів (через них ми можемо відчувати важкість після вживання горіхів). 

Готову полбу охолоджуємо, додаємо мед і суміш з маку, горіхів і чорносливу. Все змішуємо і викладаємо у широку піалу. Прикрашаємо цедрою лимону, кокосовою стружкою і ягодами годжі. 

Лікар-дієтолог FoodEx рекомендує вживати кутю окремою стравою у першій частині доби (сніданок або другий сніданок).

Бажаємо вам щасливого Різдва, тепла, радості, світлої надії!




04.01.2019

Поділитись з друзями:

Вас може зацікавити

Детальніше
Детальніше
Детальніше
Кошик

Рекомендуємо додати мінеральну воду до раціону FoodEx і ми доставимо її разом із замовленням.
ВСЬОГО: 0