(098) 112-13-38
(044) 390-35-60
Звичка — це неусвідомлене, те, що ми робимо на автоматі. Наприклад, це такі буденні речі, як чищення зубів вранці або пристебнутися, сідаючи в автомобіль. Більшості з цих звичок ми не віддаємо звіту. Саме цей несвідомий фактор і є тією складністю, яка не дозволяє вам легко і просто змінити цю звичку в результаті.
У такий момент ваш мозок не думає, а чи варто йому це робити. Він просто бере і робить. Харчові звички діють так само.
Їх потрібно перевести на автомат. І якщо ви вважаєте, що для цього потрібна неймовірна сила волі або надто суворий самоконтроль, то зовсім ні. У мене для вас є кілька простих поступових кроків, які допоможуть вам зробити ваші харчові звички усвідомленими та підконтрольними.
⠀
Перше, з чого варто почати — це припиніть купувати шкідливі продукти. Запам'ятайте: те, чого немає, того і не з'їси. У свою чергу, ставимо на стіл навидніше місце тарілочку зі скибочками моркви, сухофруктами і горішками.
Друге — це створюємо собі перешкоди на шляху до шкідливих смаколиків — йдіть додому іншою дорогою, проходьте повз відділ солодощів або офісну кухню, якщо відчуваєте, що вабить запах випічки — просто понюхайте зап'ястя, на яке вранці нанесли парфуми.
Третє і дуже важливе правило — корисні продукти у вашій квартирі і на роботі повинні стати доступнішими і помітнішими. Наприклад, яблуко чи моркву замість печива і цукерок на столі зробіть заготовку з нарізаного листя салату в холодильнику, заздалегідь очистіть овочі та наріжте скибочками.
Четверте — використовуйте посуд для їжі меншого розміру. Так-так, доведеться відмовитися від улюблених блюдець на пів-столу, але воно того варте. Також не беріть добавки. Адже багато досліджень доводять, що ми робимо висновки про своє насичення, базуючись не на своїх почуттях ситості, а бачачи, що тарілка вже порожня.
П'яте — завжди починайте їжу з овочів.
Дуже рекомендую змінювати звички не тільки з себе, а відразу у компанії із родиною. Підтримка близьких буде дуже важливою для вас.
І, звичайно ж, для зміни харчових звичок дуже рекомендуємо спробувати раціони здорового харчування FoodEx.
Роман Тугашев: про толерантність - основу здорового суспільства та головні food-тренди країни
Як почати бігати і правильно відновлюватись - інтерв`ю з Оксаною Соколовою
Anti-Aging медицина - як це працює в Україні? Інтерв'ю з Андрієм Примаком