(098) 112-13-38
(044) 390-35-60
Сир – важливий компонент раціону харчування. Його можна використовувати як самостійний перекус, або додавати в салати, сендвічі, закуски.
Який сир вибрати, з чим поєднувати і в який прийом їжі його включити, щоб уникнути зайвих калорій? Ми запитали Наталію Федоренко, лікаря-дієтолога сервісу FoodEx.
Бажаючим схуднути, в раціон можна додавати середньо- і низкожирний сир (20-40%). Таким чином ви збагатите свій організм безліччю корисних речовин. Для цієї мети підійдуть м'які білі сири, такі як: фета, бринза, моцарела, сулугуні, сир "Здоров'я", адигейський.
Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, поєднуйте сир зі складними вуглеводами (овочами, фруктами, зерновими хлібцями, з пастою з твердих сортів пшениці). Це, не тільки смачно, але і правильно при вживанні в першій половині дня.
М'які сири містять дуже багато кальцію: в 6 разів більше, ніж в творогу, і в 10 разів більше, ніж в молоці!
Кальцій особливо добре засвоюється вночі, тому сир рекомендується вживати на вечерю. Якщо з'їдати невеликий шматочок перед сном, процес схуднення піде набагато краще. Головне — знати міру! Шматочок сиру повинен бути не більше 25-30 г.
Якщо говорити про сири з пліснявою, то це далеко не дієтичний продукт. У зв'язку зі своєю специфікою, велика кількість сиру з пліснявою здатне привести до системних розладів в організмі. Перш за все, це пов'язано з наявністю грибів сімейства пеніцилін, які сприяють виробленню імунітету до лікарських препаратів.
У дитячому харчуванні, раціоні для вагітних і годуючих мам сир з пліснявою категорично заборонений! Вона у великих кількостях здатна повністю зруйнувати корисну мікрофлору кишечника, як матері, так і дитини. Тим більше, існує підвищений ризик виникнення алергічних реакцій і метеоризму у малюка.
12.09.2017
Роздільне харчування - викриття тренду і розумний компроміс
Революція здоров`я - дослідження ринку здорового харчування
Як реформувати свій образ життя? - інтерв`ю з Оленою Макєєвою