(098)
112-13-38
(044) 390-35-60
Дієтолог FoodEx, Наталія Федоренко, улюбленіші ласощі мільйонів. Який шоколад корисніший? Як вибрати натуральний шоколад? Скільки можна з'їсти без шкоди для здоров'я і з чим його поєднувати?
Ні для кого не секрет, що найкориснішим шоколадом є гіркий шоколад. Він відрізняється характерним насиченим смаком і густим ароматом. Головне правило шоколаду: мінімум цукру і максимум тертого какао. Уважно читайте склад продукту. Натуральний шоколад обов'язково містить какао-масло, в ньому не повинно бути навіть натяку на будь-який інший кондитерський жир, масла і какао порошок (готується з макухи, що залишається після віджимання з какао бобів масла).
Скибочку натурального шоколаду тане в роті за лічені секунди, залишаючи терпкий приємний смак, а не прилипає до зубів і піднебіння. Саме в какао-маслі полягає секрет танення. Температура плавлення шоколаду дорівнює 32 С.
Обирайте шоколад без наповнювачів або з мигдальним горіхом (він знижує глікемічний індекс ласоща). Справжній шоколад має рівну, відполіровану поверхню, без матовості і шорсткостей. За консистенцією шоколад повинен бути твердим і досить крихким. При розламуванні натурального шоколаду чутно характерний дзвінкий звук.
Зрозумілим показником якості шоколаду є ціна. Звертайте увагу також на термін зберігання, який у справжнього шоколаду становить 3-10 міс.
Шоколад краще вживати окремо, запиваючи невеликою кількістю води кімнатної температури. Якщо ви віддаєте перевагу шоколаду до кави, краще заварити натуральну каву без вершків і молока. При додаванні до шоколаду хоч краплі молока, всі антиоксидантні властивості втрачаються. Напій не повинен бути гарячим!
Краще ласувати шоколадом не частіше 2-3 разів на тиждень скибочками вагою до 15г. Обирайте для цього ранковий час. Якщо з'їсти шоколад ввечері, він заблокує гормон, завдяки якому відбувається зниження ваги під час сну.
02.12.2016
Хто перший по здоровому харчуванню в Луцьку?
Різдвяна кутя з полби - рецепт від FoodEx
FoodEx втретє став володарем Української народної премії